marți, 22 martie 2011

Economie Agroalimentară | Specializări la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Iaşi

Îţi recomand să citeşti despre TOATE specializările, nu te limita să te informezi doar despre câteva. S-ar putea să descoperi noi aspecte care să îţi influenţeze decizia.

Economie Agro-Alimentară
În cei doi ani de licenţă la specializarea aceasta, vei studia, printre altele: Economie Agroalimentară, Logistica sistemelor agroalimentare, Managementul firmelor din industria agroalimentară, Managementul investiţiilor agroalimentare, Economie agrară, Managementul exploataţiei agricole, Diagnosticul economico-financiar al întreprinderilor agroalimentare, Marketing agroalimentar, Evaluări rurale, Merceologie, Economia mediului, Merceologia produselor agroalimentare, Dezvoltarea durabilă a spaţiului rural, Economia turismului rural, Iniţierea şi administrarea afacerilor în domeniul agroalimentar, Politici agricole comunitare.

Dacă alegi o specializare complementară, nu vei mai afla despre: Diagnosticul economico-financiar al întreprinderilor agroalimentare, Marketing agroalimentar, Evaluări rurale, Economia mediului, Dezvoltarea durabilă a spaţiului rural şi Iniţierea şi administrarea afacerilor în domeniul agroalimentar.

Programe de Master mai apropiate de domeniu... Managementul mediului şi al resurselor naturale.

Sincer, nu ştiu mai nimic despre această specializare.
Unele discipline sună bine, altele consider că sunt prea pompos denumite (cum ar fi Iniţierea şi administrarea afacerilor în domeniul agroalimentar... nu se iniţiază afaceri pe baza unor cunoştinţe academice, îţi trebuie multe altele... Citeşte şi articolul despre specializarea Economia Comerţului, Serviciilor şi Turismului, unde vorbesc despre ce înseamnă sectorul alimentaţiei publice în afaceri...).
Agricultura la noi e pe butuci, iar eu împărtăşesc viziunea antreprenorială conform căreia orice sector deficitar ascunde oportunităţi de afaceri pe măsură.

Personal, nu mă văd la AgriBusiness, dar cred că această specializare poate fi utilă pentru cei care vin din mediul rural şi vor să se întoarcă înapoi şi să contribuie la ameliorarea crizei din agricultură în zona lor.
Cineva care are cunoştinţe economice corelate cu agricultura este foarte în măsură (dacă are spirit generos şi îi place să ajute) să îi ajute pe micii producători din mediul rural să iasă din criza în care i-au băgat lipsa de cunoştinţe de specialitate şi autorităţile... nu mai zic cum (incompetente şi corupte :D ).
Glumeam cu ai mei colegi că nu ai nevoie de facultate ca să cultivi cartofi. Ca să îi cultivi cu siguranţă nu ai nevoie, dar ca să îi vinzi... nu se ştie.
Şi nu e numai asta. Numai cu pământ şi cu cartofi nu mai supravieţuieşti. Mai ai nevoie şi de utilaje, de mână de lucru, de irigaţii şi îngrăşăminte. Şi te îngroapă legile şi reglementările mai repede decât îngropi tu un cartof în pământ.
A gândi economic şi antreprenorial începe să devină o necesitate, în orice domeniu.

Deci, dacă specializarea EAA te ajută să dobândeşti cunoştinţele necesare pentru a putea interveni la nivel economic în activităţile unor săteni şi a-i ajuta să prospere, iar tu eşti o persoană dispusă să ajute şi să se dedice altora, atunci informează-te mai bine.
Nu zic să te duci fără a te informa suplimentar, îmi rezerv o doză de neîncredere faţă de această specializare.

Un comentariu:

  1. Iată contactul investitorilor Detalii de e-mail, _ lfdsloans@lemeridianfds.com Sau Whatsapp +1 989-394-3740 care m-au ajutat cu împrumut de 90.000,00 Euro pentru a-mi începe afacerea și sunt foarte recunoscător, a fost foarte greu pentru mine aici încercarea să fac un drum ca o mamă singură lucrurile nu au fost ușoare cu mine, dar cu ajutorul lui Le_Meridian mi-a pus zâmbetul pe față în timp ce mă uit la afacerea din ce în ce mai puternică și în expansiune. Știu că poate vă surprindeți de ce pun lucrurile așa aici, dar chiar trebuie să-mi exprim recunoștința, astfel încât oricine caută ajutor financiar sau să treacă de greutăți cu afaceri de acolo sau dorește să înceapă un proiect de afaceri poate să vadă acest lucru și să am speranța de a ieși din greutăți .. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere